Sports

Ingen onkel med ti millioner


For fire år siden lå Gørslev i Serie 2, men nu er klubben rykket op i DS. Cheftræner Danijel Mujkanovic siger til bold.dk, at oprykningen er en fantastisk præstation. 

Den lille serieklub Gørslev IF er i gang med en vild rejse. 

Den lille by med lidt over 200 indbyggere mellem Køge og Ringsted kan nemlig prale af at skulle spille i Danmarksserien til næste sæson.

Det blev en realitet, da Gørslev vandt topkampen over Næstved med 1-0 i lørdags i Næstved i Sjællandsserien Pulje 2. 

For fire år siden fristede Gørslev en tilværelse i Serie 2, men klubben har taget noget af et spring de seneste år. 

Gørslev-cheftræner Danijel Mujkanovic siger til bold.dk, at han er meget stolt og glad over holdets præstation. Klubben har taget røven på alle, siger han.

– På alle måder synes jeg, at det er en fantastisk præstation. Vi var jo ikke oplagte til at være favoritter, da Nykøbing og Næstved har mulighed for at sende reserver ned fra divisionsholdet. Allerede der var vores betingelser lidt anderledes end deres. Vordingborg var rykket ned fra DS (Danmarksserien, red.), og holdet havde i efteråret et hold, der var intakt. 

– Mit udgangspunkt var, om vi kunne komme med i top fire og se, om vi kunne få lov til at drille de andre. Jeg synes, at vi har været ekstremt dygtige til at vinde fodboldkampe, selvom alt ikke har siddet i skabet. 

– Vi har hele tiden formået at skabe chancer, og det har gjort, at vi har taget røven på alle de andre og er endt som nummer ét. Det er en super flot præstation, siger Danijel Mujkanovic til bold.dk. 

Gørslev har jo taget noget af et spring de seneste år. Hvad synes du, at det siger om klubben?

– Der er ingen tvivl om, at der er mange mennesker i klubben, der gerne vil skabe et unikt miljø, og de har formået at samle nogle unge drenge op i Køge- og Ringsted-omegnen. Man har samlet en trup med noget potentiale. Jeg har måske været dygtig og heldig til at få implementeret nogle få ting mere og sætte deres spidskompetencer i spil. 

– Vi er dygtige til at kende vores begrænsninger og styrker, og det har gjort, at vi har kunnet iscenesætte de rigtige spillere i kampene offensivt og har kunnet udnytte det til at kunne afgjort nogle kampe. Vi har en masse fart, som bare giver udfordringer på Sjællandsserie-niveau. 

Artiklen fortsætter under billedet.

Gørslev IF er rykket fra Serie 2 til Danmarksserien på fire år

Ingen ’Onkel Kurt’ med ti millioner

Gørslev har dog lidt at arbejde med angående klubbens faciliteter, men cheftræneren pointerer, at Køge Kommune gør et stort arbejde for at hjælpe klubben. 

Den lille klub har dog ingen ’Onkel Kurt’, der kan smide ti millioner i klubben, og derfor har klubben også begrænsninger, siger cheftræneren.

– I forhold til faciliteter hænger Gørslev lidt efter. Vi ved også, at man arbejder med kommunen om, at man gerne vil bygge to nye omklædningsrum i forhold til at gøre det mere optimalt. Der er jo hold, der har klædt om i et skur og en spejderhytte, så det hele er lidt presset derude. Vi arbejder, og nogle gange overhaler ens sportslige succes en på alle andre parametre. 

– Man skal arbejde på at samle op så hurtigt som muligt og få udviklet det, som kan udvikles, men man har også sine begrænsninger, da det er en lille klub. Der er ingen ’Onkel Kurt’, der kommer og smider ti millioner og siger: ’Lad os bygge et eller andet fedt’, så vi er afhængige af, at kommunen går med og hjælper, og vi har en masse frivillige, som gør en indsats, som de gør i forvejen. 

Artiklen fortsætter under billedet.

Der var jubel i Gørslev IF. Foto: Gørslev IF

Kæmpe forløsning

Cheftræneren fortæller, at klubben har vist et stærkt kollektivt over hele sæsonen, hvor mandskabet har hentet vigtige point i topkampene. 

Da slutfløjtet lød i Næstved i lørdags, kunne jublen bryde løs.

– Det var en kæmpe forløsning. Vi tog til Næstved, og vi vidste godt, at vi var lidt mærkede. Vi havde nogle profiler, som ikke var på 100 procent, og de har ikke kunnet træne optimalt og kun gjort klar til kampe.

Mujkanovic mener, at Gørslev har en god og ung trup, men nu venter der en mere vanskelig tilværelse i Danmarksserien.

– Både på og uden for banen er der mange ting, hvor vi skal løfte os. Tingene er måske gået lidt stærkere sportsligt, end hvad Gørslev kan nå at følge med. Vi skal forbedre nogle ting på og uden for banen. 

– Vi kommer op med en trup, der langt hen ad vejen vil være intakt. Vi kan være lidt heldige at få lidt tilgange, og det kan jeg forestille mig, når vi er kommet en række op, siger Danijel Mujkanovic til bold.dk.

Gørslev vandt Sjællandsserien Pulje 2 med fire point ned til Næstved IF og fem point ned til Nykøbing FC.

39-årige Danijel Mujkanovic blev anset som cheftræner i Gørslev i juli 2021.

Cheftræner Danijel Mujkanovic fik en flyvetur efter den flotte præstation. Foto: Gørslev IFSource link

Leave a Reply

Your email address will not be published.

close