Sports

HAR I TILSTRÆKKELIGE TILBUD TIL FODBOLDBØRNENE?

[ad_1]

Nogle børn vil måske blot deltage i en enkelt aktivitet om ugen, mens andre vil have alle fire + kampe eller stævne i weekenden, og alt hvad de kan suge ud af skolegården, haven osv.. 2+1+1 er et redskab til at sikre, at alle børn får tilstrækkelige og fleksible fodboldtilbud.

”2” dækker over, at børn traditionelt set tilbydes to ugentlige holdtræninger med deres årgang. Anbefalingen er, at der holdes fast i dette. Det er helt fint for de fleste, men det er måske for meget for nogle og for lidt for andre. Det skal alle klubber kunne rumme.

Den første ”+1” bør være et ekstra træningstilbud for dem, der er interesserede. Det er ikke knyttet til den almindelige holdtræning, men er et tilbud om ekstra, specifik træning på tværs af fx årgange, køn, måske endda klubber osv. Her kan man komme og træne noget ekstra, hvis man har lyst. Det er i hovedreglen trænerstyret ligesom holdtræningen, men det kan sagtens være en helt anden træner. Det er vigtigt, at deltagelse ikke er betinget af barnets fodboldmæssige niveau. Klubben skal under alle omstændigheder sikre, at der er et godt tilbud til alle børn, der ønsker et ekstra træningstilbud.

Den anden ”+1” er muligheden for at give børnene flere fodboldtimer, men uden indblanding og styring fra voksne. Det er fri fodboldleg, hvor muligheden skal være til stede i form af baner, materialer osv. og selvfølgelig under opsyn af voksne, så det er trygt og sikkert.

 

Brug for hjælp eller sparring?

Vil I gerne i gang med at strukturere jeres tilbud til fodboldbørnene efter 2+1+1, men har brug for lidt ekstra sparring, kan I kontakte jeres lokale klubrådgiver eller børneklubrådgiver, som altid står klar med hjælp. Find info om jeres lokale klubrådgivere på din lokalunions hjemmeside.

 

Har din klub gode erfaringer, hører vi gerne fra jer

Er du tilknyttet en klub, som allerede har gode erfaringer med at lave ekstratræninger og fri fodboldleg, så hører vi meget gerne fra jer. Vores ønske er at sprede gode erfaringer fra enkelte klubber til resten af landet. Skriv til jeja@dbuboernefodbold.dk, hvis du vil være med til at inspirere andre klubber med det, som I gør i din lokale klub.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.