Sports

Enevoldsen udelukker ikke træner-comebackPeter Enevoldsen er træner for JS-holdet Frederikshavn, men den tidligere toptræner afviser ikke, at man ser ham tilbage på topplan. Dog skal tilbuddet være det rette. 

Du kan læse artiklen på LigaBold.dk – eller herunder.

Af Mathias Aastrup, journalist på LigaBold.dk

Peter Enevoldsen har en lang trænerkarriere bag sig, hvor han har været assistenttræner i en række Superliga-klubber, cheftræner for Thisted FC og sportschef i Fortuna Hjørring, og nu er han cheftræner for Jyllandsserie-holdet Frederikshavn fI.

Den rutinerede træner fortæller til LigaBold.dk, at hans kærlighed til fodbolden fortsat består, og så længe hans spillere har den rette mentalitet til træningen og i kampene, så vil han fortsætte som træner.

I forlængelse heraf fortæller han, at selvom han nu er blevet 60 år gammel og er deltidstræner i Jyllandsserien, vil han ikke afvise tilbud fra den øverste hylde, så længe pakken er den rigtige.

– Jeg elsker stadig at komme ud på træningsbanen, jeg elsker stadigvæk kampene og det der følger med. Dermed ikke sagt, at jeg ikke kommer tilbage til topfodbold igen. For jeg har da også haft nogle muligheder for at blive cheftræner igen på højere niveau, men som det ser ud lige nu, så har jeg det rigtig godt, hvor jeg er, siger Peter Enevoldsen til LigaBold.dk.

Du nævner, at du har fået et par tilbud på højere plan. Du vil ikke udelukke helt at vende tilbage på et højere niveau?

– Jeg vil sige, at jeg har stort set i 20 år i træk kørt imellem 45 og 70.000 kilometer om året. Nu passer det mig fint, at jeg nu kører det mindre, for jeg har kørt landevejene tynde. 

– Det er ikke fordi, det rører mig at køre bil, men jeg bliver sværere at trække fra Blokhus, hvor jeg bor nu, i forhold til at skulle flytte igen. Dengang, jeg var i SønderjyskE, boede jeg halvt i Haderslev og halvt i Aalborg. Det kommer jeg ikke til at gøre igen.

Det skal med andre ord være den helt rigtige pakke for Peter Enevoldsen, før han rykker teltpælene op endnu en gang, da jobsikkerhed er blevet et meget vigtigt parameter for ham.

Han går selv ud fra, at han vil være en seks til syv år endnu på arbejdsmarkedet, og der skal han gerne være garanteret et arbejde.

Enevoldsen er lige nu på kontrakt i Frederikshavn indtil sommeren 2023, og hvad der sker derefter fodboldmæssigt, er fortsat uvist.

– Men, som jeg har det nu, så kan jeg sagtens se mig selv i fodbolden en del år endnu, men altså det er jo svært at spå om fremtiden. Indtil videre har jeg kontrakt i Frederikshavn frem til sommeren 2023. Så må vi se, hvad der sker derefter, men jeg har det fint, og jeg følger stadigvæk meget med i topfodbold, og jeg snakker med en del af de trænere, som jeg har arbejdet sammen med.

Corona var grunden til Frederikshavn fl-job

Peter Enevoldsen er nu endt i Frederikshavn efter lang tid med fuldtidsfodbold. Han havde i et par år fra 2018 til 2020 været tilknyttet Fortuna Hjørring i kvindeligaen, først som assistenttræner og senere sportschef. Han blev dog som en konsekvens af corona-pandemien tvunget til at forlade Fortuna Hjørring i maj 2020.

– Der skete jo det, at det sidste job, som jeg havde på fuldtid, var som sportschef i Fortuna Hjørring i kvindeligaen, og så skete der jo det, at Dana Cuppen (aflyst i 2020 på grund af corona-pandemien, red.) blev aflyst, og så var der ikke penge, så alle fuldtidsmedarbejdere undtagen cheftræneren blev fyret. 

– Jeg havde faktisk troet, at jeg skulle blive i Fortuna resten af min tid på arbejdsmarkedet, men der skete jo bare lige det, at corona kom, det var der jo ikke lige nogen, der havde set komme, og der er jo sket mange ting inde for mange brancher.

Peter Enevoldsen var dog ikke arbejdsløs længe, da han forholdsvist hurtigt blev kontaktet af Frederikshavn fI, der gerne ville tilknytte ham i en cheftrænerrolle. Det var en idé, som Enevoldsen var meget åben over for, så længe de kunne finde ham et deltidsarbejde, som han kunne have ved siden af fodbolden, og det tog ikke Frederikshavn lang tid at finde ham en stilling.

– Frederikshavn ringede til mig og spurgte, om jeg kunne være interesseret i at blive træner, og jeg sagde så til dem, at det kunne sagtens tænkes, men det krævede, at I fandt et godt job til mig ved siden af fodbolden, så jeg kunne arbejde 25 timer om ugen og så have fodbolden ved siden af. 

– Og så skete der det, at de ringede dagen efter og sagde, at de havde fundet et job til mig som konsulent hos Drinx (leverandør af spiritus, øl, sodavand og andet, red.), hvor jeg sælger vin, spiritus, sodavand, øl og noget kaffe og sådan nogle ting.

Denne kombination med henholdsvis fodbold på deltid og en deltidsstilling hos Drinx har vist sig at være det helt rigtige for Peter Enevoldsen, især fordi han kender branchen særdeles godt, da det var den samme branche, som han var en del af før, han blev fuldtidstræner.

Han fortæller videre, at denne kombination med deltidsarbejde og fodbold passer ham rigtig godt, da det vigtigste for ham er, at hans spillere er engagerede i forhold til at træne.

Han accepterer desuden, at spillerne ikke altid kan være til rådighed til træningerne på grund af arbejde og andre ydre omstændigheder.

Det, der har været vigtigst for mig, er, at når du er på træningsbanen, så er det ligegyldigt, om det er Superliga-spillere eller seriespillere, at spillerne vil træne. Spillerne i Frederikshavn vil gerne træne, når de er der. 

– Det er jo klart, at der er jo nogle ligesom i alle andre klubber, som har et arbejde, som godt kan tage tid og så videre, og folk kan ikke træne hver gang og sådan noget, men det har faktisk været ganske fint, synes jeg. Jeg har det fint med at have et deltidsjob nu og så være træner på et lidt lavere niveau. Det, synes jeg, er meget fint, siger Peter Enevoldsen til LigaBold.dk.

Peter Enevoldsen har som nævnt kontrakt med Frederikshavn frem til sommeren 2023. 

Hans fokus er derfor nu fuldt rettet mod at få sammenspillet et slagkraftigt hold frem imod foråret, hvor Frederikshavn skal spille med om oprykningen til Danmarksserien, efter at de sluttede som nummer fem i efterårsspillet i Jyllandsserien 1 Pulje 1.

Artiklen er bragt i samarbejde med LigaBold.dk.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.

close